De 5 verbeterpunten voor uw bedrijfsadministratie

Als ondernemer van een goedlopend bedrijf hoeven wij u niet uit te leggen hoe een goede bedrijfsadministratie in elkaar zit. Loonadministratie, btw-aangiftes, de balans opmaken: alles is geregeld zoals het hoort. Maar weet u ook hoe u meer uit uw bedrijfsadministratie kunt halen? Zodat het geen periodieke verplichting is, maar juist de kansen voor uw organisatie kan blootleggen.

Over het algemeen hebben veel ondernemers het idee: een administratie kost tijd, maar levert niets op. Daar zij wij het niet mee eens! Een goede administratie bevat veel meer dan de debiteuren- en crediteurenadministratie. We kunnen er de status van de hele organisatie uit aflezen. Een goed en efficiënt ingerichte bedrijfsadministratie kan echt iets voor uw bedrijf opleveren. Wij voegen die waarde toe.

Haal meer uit uw bedrijfsadministratie

Wat kunnen wij dan toch nog betekenen voor een organisatie waar de administratie al op orde is? Door onze ruime ervaring op dit gebied weten we dat er drie onderdelen zijn waarop verbetering mogelijk is: datamanagement, capaciteit en kennis.

De punten die we onder de loep nemen, zijn:

1. Technologische ontwikkelingen

Is uw bedrijfsadministratie wel voldoende toekomstgericht? Hoe ziet de situatie er bijvoorbeeld over vijf jaar uit? Bent u goed voorbereid en flexibel genoeg om alle technologische ontwikkelingen bij te houden en daarop in te spelen? Wij zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen op dit gebied en kunnen uw organisatie daarin ondersteunen.

2. Wijzigingen wet- en regelgeving

Zijn de mensen die aan uw bedrijfsadministratie werken, voldoende geschoold? Zijn zij op de hoogte van de wijzigingen in wet- en regelgeving die er op regelmatige basis plaatsvinden?

3. Administratie klaar voor groei

Groeit uw organisatie hard, dan moet uw bedrijfsadministratie meebewegen. Is uw administratieve organisatie wel ingericht op de groei van uw bedrijf?

4. Automatiseringsgraad

Wat is de automatiseringsgraad van uw bedrijfsadministratie? Zijn er onderdelen die efficiënter kunnen worden ingericht? Tijdsbesparing en foutmarge verkleinen zal iedere ondernemer als muziek in de oren klinken.

5. Maak kansen zichtbaar

Kan er meer inzicht verkregen worden door de data beter te visualiseren? Wij hebben bijvoorbeeld experts op het gebied van Microsoft BI. Daarmee maken we de data visueel inzichtelijk. Waardoor nieuwe kansen voor uw bedrijf er makkelijker uitspringen.

Nieuwsgierig geworden?

Hebt u het idee dat er meer uit uw bedrijfsadministratie te halen valt? Neem vandaag nog contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden voor uw organisatie.

Bedrijfsadministratie uitbesteden

Is uw bedrijf snel groeiend en hebt u de administratie nog níet uitbesteed? Ook daar kunnen we u mee helpen. Met de accountancy op de achtergrond weten we zelf hoe belangrijk een gestructureerde bedrijfsadministratie is. Onze professionals helpen u graag om inzicht te krijgen en ondersteunen u op administratief gebied. Neem contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Een vraag? Bel IPN

0592-379700